הכשרה לתפקיד נאמן תברואה במסגרת משרד הרווחה
רציונל
חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו- 2015, מגדיר" מטבח מוסדי" – בית אוכל במוסד או בעסק, שמכינים ומגישים בו מזון המיועד לצריכת העובדים המועסקים באותו מוסד או עסק, או לצריכת קבוצה מוגדרת של אנשים השוהים באותו מוסד או עסק, ובכלל זה מטבח של גן אירועים, אולם אירועים, מלון, מוסד רפואי, מוסד חינוך או בית אבות.
לאחרונה נערכו שינוים גדולים בדרישות משרד הבריאות למערך המזון במטבחים מוסדיים, לרבות במפרט אחיד רישוי עסקים לבתי אוכל ונהלי משרד הבריאות למטבחים מוסדיים.
עקב כך, בתאריך ה- 22.06.22 פורסם והופץ נוהל "אבני יסוד בתברואת מזון במטבחים במסגרות רווחה".
קיימת חשיבות רבה בהבנה ובידע של עובדי מערך מזון במסגרות משרד הרווחה בדרישות הקיימות להבטחת איכות המזון ובטיחותו. בהתאם לדרישות תקנות רישוי עסקים לבתי אוכל, מפקחים של משרד הבריאות רשאים לדרוש מעובדי המטבח להראות בקיאות בנהלים אלה כתנאי להפעלת מערך מזון.
- הקורס מתבסס על תכנית משרד הבריאות לקורס נאמני תברואת מזון.
- הקורס כולל מבחן הסמכה של משרד הבריאות!
- בקורס ילמדו על בעיות נפוצות בתחום תברואת מזון, ודרכי התמודדות עם הבעיות.
אוכלוסיית היעד
אימהות ואבות בית, רכזי/ות בתים, מפקחי מנהל משק ומכרזים, מנהלים/ות מסגרות הממשלתיים.
מבנה ההכשרה
- ההכשרה תתקיים בימי א' מידי שבוע, בין השעות 9:00-14:30.
- ב-19.11.2023, הלימודים יסתיימו ב-16:15.
- המפגש החמישי והאחרון יתקיים בהפרש של שבועיים.
- 32 שעות ההכשרה כוללות מבחן שאורכו שעתיים.
מטרות ההכשרה
- הקניית ידע ומתן כלים יישומיים בניהול מערכת תברואה ובטיחות מזון במטבחים מוסדיים.
- מתן ידע בדרישות להפעלת מטבחים ומערך מזון, לרבות התהליכים הנדרשים בתהליך רכישת המזון ועד אכילת מזון מוכן לאכילה.
- סיוע בהבניית תהליכים נכונים להבטחת איכות מזון מבחינה תברואית ותזונתית.